Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Каракачанов опроверга връзка между случая „Гебрев” и взривовете в заводите в Сопот

Закон и ред

Каракачанов опроверга връзка между случая „Гебрев” и взривовете в заводите в Сопот

Каракачанов опроверга връзка между случая Гебрев и взривовете в заводите в Сопот - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Ноев твърди,че още един руски агент е бил в България по време на взривовете

„Нямам информация, че представител на чужда държава е организирал взрив на площадка на ВМЗ-Сопот. Няма такива данни.“ Така отговори вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на коментар на Бойко Ноев пред БНР.

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев заяви пред БНР, че по данни на британските специални служби още един агент, замесен в отравянето на Сергей Скрипал, е бил в България по време на взрива.

На 21 март 2015 г. избухна взрив в склад за боеприпаси на "ВМЗ-Сопот" в района на село Иганово. На 14 април 2015 г. избухна нов взрив край Иганово – този път в цеха за боеприпаси на ВМЗ. Нямаше пострадали хора.

"Според българските закони, собственикът върху едно АД е този, който държи акциите и който е вписан в книгата на акционерите. По тези параметри собственикът (на "Дунарит") е Емилиян Гебрев. Това е! Покушението не е само срещу Гебрев, а срещу сина му и икономическия му директор, което може да се счита за опит за масово убийство", каза Ноев.

На въпрос дали чужда държава се опитва да влияе върху българската оръжейна индустрия, от своя страна военният министър Каракачанов отговори, че за последните 30 години не една страна се е опитвала да спъва развитието на българския военнопромишлен комплекс.

"В миналото България беше седма-осма в света по обороти на продадено оръжие. Последните години, всъщност - през всички тези години - загубата на пазари са придружени от опити от страна на Русия да постави въпроса за т.нар. лицензи", коментира Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети