Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Закон и ред

Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие - Tribune.bg
Снимка:

Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, смята адвокатът

Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убийство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви адвокат Марин Марковски пред БНТ. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът.

Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски.

„ Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я“, сподели Марин Марковски.

Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат „искаме да го одерат жив“. Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи, категоричен е адвокат Марковски.

„Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол“, смята адвокатът.

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов.

„ Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати