Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Найденов към Божков: Наглост! Като си невинен, идвай в България и го доказвай

Закон и ред

Найденов към Божков: Наглост! Като си невинен, идвай в България и го доказвай

Снимка:

За първи път се намериха хора в тази държава да озаптят най-тежкия криминален престъпник през последните 30 години, каза бившият съдружник на Черепа

„Учудвам се от неговата наглост! Като си невинен, идвай в България и го доказвай. Не е ли така? Аз хунта в България не виждам, вие виждате ли? Има хиляди престъпници в България, които си намират адвокати, явяват се на разпити и в съдебни заседания, за да защитават тезата си. Ако ви повдигнат обвинения, вие ще избягате ли в Дубай или ще се опитате да доказвате тезата си?“ Това заяви собственикът на Efbet Цветомир Найденов пред Sportal.bg.

Найденов е човекът, подал първите сигнали срещу Божков, довели до разследване, вследствие на което срещу боса на "Нове холдинг" бяха повдигнати 11 обвинения от прокуратурата. Божков и Найденов бяха дългогодишни съдружници в "Еврофутбол".

„Нека даде акциите на феновете на Левски, феновете ще му покажат как ще се оправят. Васил Божков е мутра от непосочена от него категория. Той създава проблем на човек, после човекът отива при него да му го реши и бива заграбен. Той това се опита да ни го приложи и на нас“, коментира Найденов.

Той допълни, че е подал сигнал, а истинността на съответните сигнали се проверява от компетентните органи. Според него показателно за това, че има истина в сигналите е, че има започнато досъдебно производство, задържани хора. „Надявам се всичко да свърши с осъдителна присъда“, каза още бившият съдружник на Божков.

„Това че Васил Божков е бил дисидент преди 1989 година е най-големият виц, който съм чувал. Той беше комарджия! Явно той е първият дисидент-комарджия през социализма. Излиза, че тогава е имало много дисиденти по градинките, където са играли барбут. Явно Божков е бил до д-р Желю Желев, д-р Петър Дертлиев. Сигурно е бил в Русе или в градинката "Кристал". Може да е играл барбут в "Кристал" и по случайност да е изял някоя палка заедно с дисидентите. Според мен не е истина и че от прокуратурата не го търсят. Смятам, че е търсен за разпит по телефона. За първи път от 30 години се намериха достойни хора - прокурори и следователи, да озаптят този, който 30 години биеше, корумпираше, изнасилваше и убиваше безнаказано, а сега са наричани от същия този хунта. Това е огромна наглост!“, допълни той.

И още: “За първи път се намериха хора в тази държава да озаптят най-тежкия криминален престъпник през последните 30 години - убивал, изнасилвал, пращал да бият хора, корумпирал всичко живо. Сега, когато дойде време да плаща за постъпките си, почна да говори за хунта. Ако това е хунта, да закриваме тази държава. Главният прокурор нали каза кой е поръчал побоя над Слави Ангелов.“

Според него това, че някой се опитвал да вземе бизнеса на Божков е „пюлен смях“. „Напротив - той взе много бизнеси. Лъжа е и това за певицата ЛиЛана - гадже, любовница му беше. Той казва, че не я познава, а аз съм я виждал в офиса му. Стоя зад думите си. Както стоя твърдо и зад думите си за заплахите за убийство, за изнасилванията и т.н. Това е един човек, който го е страх от правосъдието.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още