Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста (ОБНОВЕНА)

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Има опасност да извършат ново престъпление, реши съдът

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста. Решението взе Специализираният апелативен съд. Съпрузите искаха по-леки мерки за неотклонение, но магистратите решиха, че трябва да останат зад решетките.

По време на днешното заседанието беше посочено, че в допълнителния том с доказателства има свидетелства, които показват, че обвиняемите могат да извършат ново престъпление и дори да разширят обхвата на повдигнатите им обвинения.

Те са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, недеклариране и неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери, както и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

„Решенията са предварително написани. Ние бяхме напълно наясно, че тази мярка няма да бъде отменена, така че в никакъв случай не сме учудени“, заяви веднага след края на заседанието Евгения Банева. „В момента всички сме наясно какво е времето. Времето е предизборно, има нужда от отклоняване на общественото мнение, има нужда да се покаже, че новият орган Специализираният наказателен съд нещо върши“, допълни тя.

По думите на Банев сега се използва прекратено разследване срещу тях от 2011 г., което е било държано „на трупчета”, а освен това жена му е обвинена за разпореждане с парични суми в дружества, където не е имала ръководна роля. Банев твърди, че свидетели били притискани от прокуратурата.

Според Банева делото няма да продължи един или два месеца, а години и затова тя поиска по-лека мярка, за да може да се грижи за децата си.

Николай Банев подкрепи казаното от съпругата си и допълни, че от задържането им във Франция, те преживяват ужас и срам пред децата си.

Автор: Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети