Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Следовател: От началото беше ясно, че убийството на Виктория не е свързано с работата ѝ

Закон и ред

Следовател: От началото беше ясно, че убийството на Виктория не е свързано с работата ѝ

Снимка:

Северин е действал сам, категоричен е Людмил Рангелов

Шумът покрай убийството на Виктория Маринова случая в световните медии е бил излишен, прекален и необоснован заради обстоятелствата около престъплението. Това заяви пред Нова ТВ дългогодишният следовател и адвокат Людмил Рангелов.

Експертът е категоричен, че от самото начало е било ясно, че убийството не е свързано с работата на жертвата, а 21-годишният Северин Красимиров е убил жената сам.

„Примитивният човек не мисли така, както ние. Той действа по животински инстинкт, за да удовлетвори в случая един свой нагон. Страхът от наказание и възмездие идва по-късно и той се стреми да го избегне. Преди извършването на деянието тази мисъл не го занимава”, коментира следователят.

Според него най-вероятно Северин Красимиров ще лежи в затвора за 30 години затвор.

„Самите разпоредби по Европейската заповед за арест задължават българският съд 20 години, след като е започнал да изтърпява наказанието, задължително да преразгледа неговото положение”, поясни Людмил Рангелов.

Той коментира, че предимно начинът на извършване на престъплението до голяма степен дава възможност да се разчете какъв трябва да е профилът на извършителя.

„Очевидно оперативните служби са се насочили правилно към възможния контингент от извършители и са реагирали бързо”, разясни още Рангелов.  


Коментари (2)

Вальо Да така приличаше още от начало на престъплението, че не д поръчкото убийство
11.10.2018 12:51 / Отговор
Misho d Poruchkovo e !!
11.10.2018 16:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още