Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийският районен съд пусна Кърджилов от ареста без мярка

Закон и ред

Софийският районен съд пусна Кърджилов от ареста без мярка

Снимка:

Свидетелските показания на жената с бастуна били под въпрос, деянието не било престъпно хулиганство

Софийският районен съд отхвърли иска на Прокуратурата за задържане под стража за Петър Кърджилов. Предстои Кърджилов да бъде върнат в ареста и от там освободен. Решението на съда подрежи на обжалване пред СГС в 3-дневен срок. Ако има обжалване, ще се гледа вторник, 11 август 10 ч., съобщава БТВ.

Кърджилов беше задържан след като лисна вода или друга течност в лицето на възрастна жена, с чиято теза за протестите не беше съгласен. Тя му отговори с удар с бастун, а той го издърпа от ръцете ѝ. Впоследствие на кадрите на Нова ТВ се видя как той беше издърпан от други протестиращи, които го удържаха да не я нападне физически. В крайна сметка се намеси и полицията.

Първоначално протестиращите излязоха с тезата, че не го познават, не са го виждали и е провокатор, пратен да ги очерня с действията си. По-късно обаче Кърджилов беше разпознат като едно от видните лица на протеста, а по собствените му думи – вещите и документите му са в една от палатките.

След това възрастната жена беше обвинена, че е пратена там да ги дразни, да ги обижда, да им говори да се махнат от Орлов мост и да тъпче тяхна арт инсталация „ОСТАВКА“, написано с наскубана трева. Нова ТВ пък бяха обвинени в нарушаване на журналистически стандарти, защото са дали думата и на жената, вместо да отразяват единствено протестиращите и техните искания.

Има противоречия и установени като неистини твърдения в доказателствата на жената - Лиляна Тасева, което поставя под съмнения целите ѝ свидетелски показания, смятат магистратите.

Проявата представлява единствено административно нарушение, а не престъпно хулиганство с изключителна дързост. Затова няма налице основания за каквато и да е била мярка за неотклонение.  


Коментари (6)

Бастунката си беше провокаторка от всякъде, напълно съвпада поведението й с на нациста Валери Симеонов на границата.
02.08.2020 14:31 / Отговор
Динко Малко оставаше да пребие горкото момче!
02.08.2020 16:55
Гери Трябваше да арестуват бабата, а не Каржилов. Той щеше да пострада, ако не и беше хванал бастуна. Чиста провокация...и децата знаят защо...
02.08.2020 20:20 / Отговор
А ... нещо да кажете за алкохолни статус на другарят ви пиар
02.08.2020 20:35
Пссст! Пссст! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо - ВЪН!
Импийчмънт за Льотчика!
03.08.2020 00:42 / Отговор
Гражданин Смешници! Откъде го взехте това “провокатор”? Ами стар комунистически термин от партизанско време, когато всеки който е пречел на нелегалните и пяртизаните е бил “провокатор”. Революционерите могат да погазват всякакви зякони и полицията дя ги пази. А една женица да не може да прояви смелост и да ги поразбута заради своите законни права! Опасни хора са това! Да имаше полиция нормална да ги измете, ама си играем на някаква измислена анархична демокрация.
05.08.2020 00:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още