Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Валентин Радев: МВР има достатъчно доказателства срещу Северин Красимиров

Закон и ред

Валентин Радев: МВР има достатъчно доказателства срещу Северин Красимиров

Валентин Радев: МВР има достатъчно доказателства срещу Северин Красимиров - Tribune.bg
Снимка:

ДНК, вещи и още улики категорично сочели младия мъж за извършител

„Извършителят е идентифициран. Има достатъчно доказателства. Веществата, които са останали на местопрестъплението, не е само ДНК, има и вещи, и други доказателства, които ще бъдат съобщени на по-късен етап.“ Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира убийството на русенката Виктория Маринова и последвалото залавяне на обвиняемия Северин Красимиров. Красимиров беше арестуван в Германия. „Очакваме до 10 дни да бъде екстрадиран у нас. Това ще се случи следващата седмица“, обясни Радев. И посочи, че българските и германските власти си сътрудничат много добре от години.

„Аз съм удовлетворен като бивш министър на вътрешните работи, че момчетата се справиха много бързо. Много неща още не са известни, тепърва ще продължава работата, но важното е, че извършителят е разкрит”, коментира Радев. И допълни- „Тези нива на полицията, които обикновено критикуваме, са си свършили много добре работата“.

Бившият вътрешен министър коментира и изказването на директора на Европол – Катрин де Бол. Преди дни тя похвали работата на българската полиция и определи разкриването на престъплението за доказателство, че България полага усилия за справяне с криминалната престъпност. „Тя е полицай от кариерата. Произнесе се, след като приключихме случая. Така се прави“, заяви Радев. И подчерта, че по време на разследване трябва да се даде възможност на униформените да си свършат работата. Бившият вътрешен министър допълни, че е много важно и да се дава информация на обществото, но доколкото разследването позволява това.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Мого добре свършена работа от страна на МВР
14.10.2018 13:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети