Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Вижте хакера, ударил НАП

Закон и ред

Вижте хакера, ударил НАП

Вижте хакера, ударил НАП - Tribune.bg
Снимка:

Иронично или не – работата му е свързана именно с киберзащита

Компютърният специалист, който успя да източи данни от НАП, е на 20 години и е родом от Пловдив.  Живее в София и работи за компания от IT сектора. Иронично или не, работата му е свързана именно с киберзащита. Това съобщиха официално властите.

Описанието напълно съвпада с профила на Кристиян Бойков във Фейсбук. Там той е посочил, че работи за компанията TAD GROUP като специалист по киберсигурност.

Точно това предлага американската компания. Тя е основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния, като българският клон е основан през 2016 г.

Любопитното е, че на сайта на компанията се посочва следното: „Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др.“

А сред една от версиите на разследването е, че подобна атака срещу приходната агенция не може да се осъществи без помощта на вътрешен човек. За момента обаче няма потвърждение на тази линия от разследването.

В профила на Кристиан има доста публикации, свързани с киберзащитата.

Като цяло обаче профилът е типичен за младеж – пълен с музика, снимки с приятели. Интересно е, че въпреки че е специалист по защита, профилът му в социалните мрежи е напълно достъпен.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати