Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Грешките на Бойко Борисов: Румен Радев, който влезе във властта през задния вход

Мнения

Грешките на Бойко Борисов: Румен Радев, който влезе във властта през задния вход

Грешките на Бойко Борисов: Румен Радев, който влезе във властта през задния вход - Tribune.bg
Снимка:

Борисов пожела разделение на властите, но получи от президента на БСП юмрук и „изчегъртване”

Румен Радев стана петият президент на България, защото през 2016 година Бойко Борисов направи грешка. Подходи с пренебрежение към президентските избори и ги загуби – според някои – умишлено. Защото беше убеден, че хората ще намразят партията му, ако ГЕРБ продължава да има премиер, президент, председател на Народното събрание и десетки кметове на най-големите населени места в страната.

Десетте Борисови гряха

Борисов е признавал грешката си, обосновавайки се, че в една демократична държава трябва да има разделение между властите. Отново мислейки като държавник, а не като политик, Бойко Борисов създаде сам своя най-голям враг - Румен Радев.

Обединителят на нафталиновите протестъри. Човекът, който излезе с вдигнат юмрук през юли 2020 година и крещеше с пълно гърло „Мутри вън!” срещу прозорците на Министерския съвет. Сивият кардинал на протестните акции на Мая Манолова и „Отровното трио”, които влязоха в 45-тото Народно събрание като едно.

Президентът, който използва облика на Апостола, за да манифестира редом до Корнелия Нинова в шествие срещу Бойко Борисов.

Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски

Румен Радев, който не е произнасял тържествено слово без език на омразата към партията, подкрепяна от близо един милион български граждани.

Най-силно оцветеният червен президент в историята беше създаден заради грешката на лидера на ГЕРБ.

Румен Радев сам избра пътя на противопоставянето - още когато по време на своята клетва в Народното събрание през 2017 година се обърна към народните представители с думите: „Имате още една седмица”. Тази злобна реплика сложи началото на войната между институциите.

Манолова звъня в 5 сутринта на Румен Радев да му се оплаче

Бойко Борисов пожела да има разделение между властите и сгреши. Румен Радев еднолично създаде непреодолима пропаст в обществото, която остави страната ни без легитимна власт. Предстои ни спирала от избори за милиони, които се плащат от джоба на българските граждани. Заради егото на един президент.

Държавникът Борисов опита да подаде десницата си към Радев, но всеки път получаваше юмрук вместо мъжко ръкостискане. „Ни най-малко не съм усетил, че някой се готви за война с нас. Моето разбиране към президента Румен Радев е, че трябва да работим в мир и синхрон, ако той избере друго, ще се защитаваме. Аз му пожелавам и втори мандат”. Така Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос през 2017 година на пресконференция в Евксиноград във връзка с думите на Радев, че след като ГЕРБ искат битка, ще я имат.

Премиерът обясни още, че се е обадил по телефона на президента  и двамата са говорили за програмите си и по други важни за държавата теми.

Борисов влезе в ролята на обединител и когато страната ни бе изправена пред най-тежката криза, причинена от ковид пандемията. Тогава премиерът инициира разговор с президента Румен Радев. Въпреки това войната с ГЕРБ от страна на Президентството се задълбочи и се разрасна. Радев отхвърли съществуването на коронавирус и заговори за „вируса на манипулацията” от връх Шипка. „Президентът на всички българи” превърна в традиция използването на националния празник на България за политическо противопоставяне.

Президентът излъга в ефир: Не бил иронизирал COVID-пандемията на връх Шипка

Обявявайки война на Министерски съвет, на Народното събрание и на кметовете от ГЕРБ, Радев всъщност заяви собствената си амбиция за абсолютна власт преди почти пет години. Ставаме свидетели на акциите на назначения от него служебен кабинет, който изглежда има намерение да изпълни заявката за „изчегъртване” на направеното от ГЕРБ. Само месец след изборите присъствахме на „Народен съд” в парламента и на поголовна чистка по институциите.

Румен Радев влезе в изпълнителната власт през задния вход. За разлика от Бойко Борисов, който спечели всички избори в последните 12 години. Всички, освен президентските.

„Но началникът горе добре им го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят. Като не знаят какво правят, трябва да им прощаваме“, каза Бойко Борисов в края на третия си управленски мандат.


Топ новини виж още
Актуална тема