Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. „Тотеми“ на Васил Ангелов и Зоран Мише в галерия „Нюанс”

Мултимедия

„Тотеми“ на Васил Ангелов и Зоран Мише в галерия „Нюанс”

Какво е тотемът? Определени предмети с определени функции, явления, изпълняващи особено важна роля за дадени групи от хора или индивиди? Или нещо друго?

В столичната галерия „Нюанс“ може да видите изложбата със загадъчното и интересно заглавие „Тотеми“. Създадена от двамата млади графици Васил Ангелов и Зоран Мише, тя ни позволява да докоснем до тяхната собствена интерпретация на тотема през призмата на субективното, самобитното и емоционалното.

„Тотеми“ е едно вътрешно усещане, една искреност от наша страна към публиката и към нас самите“, разкриват самите автори.

Васил Ангелов и Зоран Мише са познати на публиката от графичното студио Принт Нест. Имайки редица национални и международни изяви и награди зад гърба си, в галерия „Нюанс“ те ще представят експозиция с графика, обединена под общата тема за тотемите.

„Като се абстрахираме от самата дефиниция за тотема, в тази изложба авторите са наблегнали на субективното, даже твърде личното изживяване, нуждата за затвърждаване на най-ценните неща в живота, а именно - любовта, приятелството, истината, издръжливостта…“, обясняват от галерия „Нюанс“.

Експозицията е създадена специално за „Тотеми“, като над творбите е работено повече от година. Изяществото на графичните техники проличава в дълбинната чувственост на мецотинтото и завладяващата енергичност на офорта.

„Тотемите и знаците, на които двамата автори се уповават, отварят въпроси за това кои са съвременните идеали и дали те наистина са тотеми. Творбите провокират и загатват кое е ценното в нашата действителност. Отговорите на тези въпроси ще намерите в експозицията на двамата автори“, споделят още от галерията.

Може да разгледате произведенията до 30-ти ноември в творческото пространство на галерия „Нюанс“ в столицата на ул. Иван Денкоглу 42.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още