Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП връща мандата в края на работния ден

Политика

БСП връща мандата в края на работния ден

БСП връща мандата в края на работния ден - Tribune.bg
Снимка:

Радев е поканил социалистите на „Дондуков“ 2 в 17:00

На 7 септември, вторник, от 17.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Това става ясно от съобщение на сайта на Президентството.

След като бъде върнат неизпълнен и третият мандат, по Конституция държавният глава е длъжен да разпусне Народното събрание, назначи служебен кабинет и насрочи дата за провеждане на нови избори. Основният закон обаче не указва конкретен срок в какви времеви граници трябва да се състои всичко това.

Според заявките на самия Радев, той няма намерение да бърза с процедурата и изисква от Народното събрание първо да актуализира окончателно бюджета.

Отношенията между Радев и БСП от друга страна са изключително динамични през последните дни. След като им бе връчен третият мандат, социалистите се включиха в плана на президента за бавене на процедурата. Дни по-късно обаче се появиха съобщения, че Румен Радев крои планове за левия електорат зад гърба на ръководството на БСП. Видни лица на „столетницата“ дори настояха президентът официално да каже ще подкрепя ли партия на неговите министри Кирил Петков и Асен Василев.

В понеделник Радев лаконично заяви, че „гарантира за себе си“, че няма да предаде левия електорат, но не може да говори за други – каквото и да значи това.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети