Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Ще излезем по-силни от тази криза

Политика

Дариткова: Ще излезем по-силни от тази криза

Дариткова: Ще излезем по-силни от тази криза - Tribune.bg
Снимка:

Снощи разбрала, че е предложена да застане начело на парламентарната група

„Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ПП ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които пък даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си. Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори, разбира се. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата. Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защото за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори”. Това заяви пред БТВ новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя била информирана снощи, че е предложена да заеме мястото на Цветанов.

„Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента”, каза тя.

Добави и че няма да прибягва до рекет или сделки, за да събира кворум за започване на работата на парламента, защото това „не кореспондира с начина на функциониране на Народното събрание”.

„Аз съм реалист и вярвам, че ще се търси национално-възможния консенсус”, посочи новият шеф на ПГ на ГЕРБ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още