Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Не изчакаха и ден: САЩ си прибират Херо Мустафа и изпращат заместник

Политика

Не изчакаха и ден: САЩ си прибират Херо Мустафа и изпращат заместник

Не изчакаха и ден: САЩ си прибират Херо Мустафа и изпращат заместник - Tribune.bg
Снимка:

Часове след новината, че ИТН се оттегля от управляващата коалиция – американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България.

Той трябва да дойде на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом. Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Той е носител на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling.

Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати