Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков вкарва финансови инспектори в общините, които искат помощ за непосилния ток

Политика

Петков вкарва финансови инспектори в общините, които искат помощ за непосилния ток

Петков вкарва финансови инспектори в общините, които искат помощ за непосилния ток - Tribune.bg
Снимка:

Общини вече опитаха да обяснят, че не само липсата на пари е проблемът, а и липсата на законови механизми, по които да прехвърлят средства от едно перо в друго. В някои населени места текат съкращения на общински служители

„В оперативно заседание на МС трябва да обсъдим проблемите с тока и газа и част от проблемите, които засягат общините, които имат проблеми с училища, с осветление. Но да вържем също така и да сме сигурни, че точно тези общини, които имат тези проблеми, имат и най-прозрачните процедури за харчене на техните бюджети“. Това обяви в началото на правителственото заседание в сряда премиерът Кирил Петков.

„Защото това, което виждаме, е че от една страна се казва, че нямат пари за важни и критични неща като училища, осветление, детски градини, от друга страна виждаме, че има и непрозрачен за харчене на тези пари по други пера. Както виждаме Столична община беше добър пример за това“, обясни той.

Фирма ще съди Бонев: Манипулирал информацията за уличните лампи, излъгал за заплатите

Прокуратурата се самосезира по информация от медиите във връзка с уличното осветление в столицата

Кристиан Кръстев: 200 хил. лв. по-малко са платени на фирмата, за която Бонев твърди, че е с 4 пъти по-скъпи цени

Реално Столична община не е излизала с твърдения, че няма пари за ток. Обясненията на ръководството ѝ са, че не могат да използват парите законно, защото липсата на годишен бюджет спира възможността за пренасочване на нужните средства.

„Днес искам да дискутираме как да вържем двете неща – общините, които имат нужда от средства и не могат да, така, да посрещнат разходите си, и проверки на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция), за да сме сигурни, че харченето на съществуващите им бюджети и средства са направени по най-прозрачния начин“, коментира Кирил Петков.

Междувременно Бойко Рашков трябва да представи и доклад за разследването срещу „Булгаргаз“, стана ясно в началото на заседанието.

Няма следствие, няма прокуратура – Петков обяви, че водят разследване срещу Булгаргаз

Според Петков е изключено да има висока цена на газа без допуснати нарушения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати