Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Воля“: БСП нямат никакво решение за кризата в Перник, те искат само да бутнат правителството

Политика

„Воля“: БСП нямат никакво решение за кризата в Перник, те искат само да бутнат правителството

Воля: БСП нямат никакво решение за кризата в Перник, те искат само да бутнат правителството - Tribune.bg
Снимка:

БСП нямат никакво решение на проблема и искат самоцелно да бъде свалено правителството. Това мнение изрази депутатът от „Воля“ Пламен Христов пред БНТ.

Решението на „Воля“ дали да бъде „За“, или „Против“ вота на недоверие към правителството ще зависи изцяло от това дали БСП и ГЕРБ ще успеят да предложат адекватни мерки за обезпечаване на нормалните условия за живот на гражданите на Перник, докато се излезе от кризата, каза той.

Според него трябват отговори на няколко въпроса. „Тези въпроси ги зададохме на БСП в петък - както всички знаят, имахме среща с тях за обсъждане на вота. Нашите въпроси бяха следните: Ако вотът на недоверие успее и правителството бъде свалено, вие готови ли сте да доизкарате мандата и какви са мерките, които ще предложите за справяне с кризата? Отговорът беше: „Не, ние няма да поемем и да доизкараме мандата. Отиваме на избори, на служебен кабинет“. И на втория ни въпрос те отговориха, цитирам: „Нито това, нито което и да било следващо правителство може да напълни яз. "Студена"., обясни Христов.

По думите му, обаче, ГЕРБ пък е допуснал кризата и е назначил „ревизор за екоминистър“.

„При тази ситуация сами разбирате колко е труден изборът на „Воля“, за да вземе решение“, каза Христов. В сряда имаме среща на парламентарната група, където заедно с експерти ще разискваме този въпрос, и ще вземем нашето решение, прибави той.

Христов прогнозира, че кабинетът „Борисов“ няма да падне, тъй като управляващата коалиция е в цялост и не вижда никакви сигнали тя да се раздели по този начин.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Воля А пък.Вашата аптекарска и.горивна мафия иска да остане в парламента, за да си грабите с ГЕРБ заедно
20.01.2020 13:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати