Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Живко Тодоров: Всеки трябва да отговаря на морални стандарти, за да продължи своята политическа кариера

Политика

Живко Тодоров: Всеки трябва да отговаря на морални стандарти, за да продължи своята политическа кариера

Живко Тодоров: Всеки трябва да отговаря на морални стандарти, за да продължи своята политическа кариера - Tribune.bg
Снимка:

„ГЕРБ 2019 не е ГЕРБ от 2009 г. Това е смисълът на една партия – да се развива постоянно. След 5 години няма да сме актуални, ако не даваме повече справедливост на хората и не правим така, че представителите им да бъдат на необходимото ниво”. Това заяви пред Нова ТВ Живко Тодоров, член на ИК на ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

По думите му на конгреса на партията в неделя са отправени няколко важни послания, сред които и това, че „всеки трябва да се съобразява с поведението си и да отговаря на етични и морални стандарти, за да продължи своята политическа кариера”.

„Премиерът каза, че е гъвкав, че е човек, който може да се развива, в тази посока са и неговите действия”, коментира Тодоров.

Относно членовете на ГЕРБ, гласували за оставането на Цветан Цветанов в партията, Тодоров заяви, че в ГЕРБ нямат нищо против всеки да има собствена позиция.

„Може би това са хора, които са работили с него, останали са с добри впечатления, хора, които не искат той да си отива. Но както и премиерът посочи – партията трябва да се развива, не може да е на една личност, на един организатор. Трябва да е партия, която да е широко представена, с един екип, който да работи съвместно и да се решават проблемите заедно, а не да се капсулира информацията до един или няколко души”, заяви Тодоров.

„ГЕРБ е отворена партия, включително към хора, които по една или друга причина са напуснали редиците, готови сме да върнем симпатизантите, които са престанали да гласуват за ГЕРБ”, коментира кметът на Стара Загора.

По думите му местните структури в момента са много силни.

„Някои от тях имат нужда от промени - там, където има слаби резултати. Да, наистина е свършена страшно много организационна работа, сигурен съм, че структурите са готови сами да поемат изнасянето на тези кампании, но особено важни са кандидатите, които да бъдат отражението на това, което хората искат да видят като кметове, общински съветници”, коментира той.

По думите му етичната комисия в ГЕРБ ще има за цел да постави политиката на различна основа. „Да се покаже на хората във властта, че освен закона, трябва да съблюдават и определени морални норми”.

Относно неправителствената организация, която ще създаде Цветан Цветанов и възможните връзки с ГЕРБ, Тодоров каза: „Не, няма да има такъв контакт. ГЕРБ взема решения в рамките на партията. Никога не е поставяно като тема да има неправителствена организация извън партията и на базата на нейни анализи да се вземат някакви решения”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати