Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Автомобилистите на Радостин Василев излязоха да искат оставката на Лечева

Спорт

Автомобилистите на Радостин Василев излязоха да искат оставката на Лечева

БФАС получиха лиценз от Радостин Василев през лятото, но след това Върховният административен съд им го взе

Депутатът от ПП Радостин Василев изпрати останалата без лиценз Българска федерация по автомобилен спорт да иска оставката на служебния спортен министър Весела Лечева. Преди седмици Лечева даде договори, сключвани от Василев, за разследване на държавните органи, а той от своя страна поведе открита война срещу нея. Бившият министър на ММС, излъчен от ИТН, подаде и контрасигнали срещу Лечева.

Лечева дала договори на Радостин Василев на ГДБОП и ГДНП

Битката се прехвърли и на полето на Народното събрание, след като Радостин Василев поиска да оглави парламентарната ресорна спортна комисия, но не получи подкрепа. За това ПП винят лично Весела Лечева, служебния кабинет, Румен Радев, както и „някой или кой“, който през нощта звънял на ГЕРБ и ДПС.

Драмата с лиценза на автомобилизма се точи от месеци, след като през май Василев го отне от Автомобилната Федерация на България (АФБ), за да го даде на предпочитаната от него Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) с председател Румен Дунев.

Петков и Димитър Илиев

Решението на Радостин Василев, който преди политиката беше адвокат по спортно право, не успя да издържи в съда. То падна след решения на Административния съд и Върховния административен съд. В крайна сметка решението лицензът да се вземе от БФАС и да се върне на АФБ беше потвърдено и от Весела Лечева с решение на 24 октомври.

В изявление на АФБ ден по-късно стана ясно, че от Министерство на младежта и спорта са поискали официален отговор от Международната автомобилна федерация /FIA/ за носителя на правата за провеждане на автомобилни състезания у нас и в отговор бе потвърдено, че права във FIA има само Автомобилната Федерация на България. Това означава, че лиценза на БФАС е незаконно издаден в нарушение на чл. 21, ал. 1, т. 6 от Закона за Спорта.

В петък по обяд представителите на БФАС се събраха пред министерството, за да си поискат лиценза, заедно с оставката на Лечева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети