Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Батков: Един подпис на Попов стига, в момента акциите на „Левски“ са ничии

Спорт

Батков: Един подпис на Попов стига, в момента акциите на „Левски“ са ничии

Батков: Един подпис на Попов стига, в момента акциите на Левски са ничии - Tribune.bg
Снимка:

Бившият собственик на клуба е разтревожен и разочарован, че акциите не са отишли в Тити Папазов

„Попов може във всеки един момент да анулира със задраскване и с подпис и текст: "Анулирам джирото". Могат да джиросат акциите на всеки. В момента акциите на "Левски" са ничии, защото процедурата по прехвърлянето им от Георги Попов към Бойко Борисов е спряна, прекъсната, замразена. Акциите в момента са блокирани, не могат да участват в Общо събрание, да формират мнозинство или да гласуват“, разясни бившият собственик на "сините" Тодор Батков пред bTV.

„Започнала е процедурата по прехвърлянето от Георги Попов към премиера Бойко Борисов, но тази процедура е спряна, прекъсната, замразена и в момента акциите са ничии. Прехвърлянето на поименни акции става с джиро в писмена форма, не е записано в закона, че другата страна трябва да изрази съгласие, да приеме, че поема качеството на собственик. Не е записано, но е логично, по логиката на капитала. Прехвърлянето става със сделка между двете страни“, каза Батков.

Възможно е Попов да си промени решението, да анулира джирото и те да отидат при феновете, каза още той.

"Тези акции в момента са блокирани и не могат да участват в Общо събрание, не могат да формират мнозинство и да гласуват. Ако няма последващи действия от Попов или Божков, те просто си остават в това положение. Това означава, че останалите 14% остават мнозинство. От тях 10% са на Тръст "Синя България". Ако не се намери някакво решение, може да се мисли в посока обезсилване и на Общото събрание да се имитира увеличение на капитала", разясни още Батков.

Той разкри, че е очаквал акциите да отидат при баскетболния треньор Константин Папазов.

"Доста съм разтревожен. Това ме разочарова. Действително очаквах господин Божков да постъпи като мен навремето - джиросах си акциите безвъзмездно. Очаквах да ги даде или на феновете, или на Папазов, или на дружеството безвъзмездно", допълни той.

"Папазов няма да злоупотреби с акциите. Той е чист човек. В най-тежките години, през 2015 г., той без знанието на жена си изтегли влог от близо 100 хил. евро, за да помогне на клуба. До преди 2 години му ги връщах от моите пари", разкри Батков.

Батков призова: "Проявете разум, мили хора, все пак става дума за акциите на нещо голямо, може би най-голямото в България - "Левски". Ако не можете да помогнете, поне не пречете!"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати