Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хиндлиян: Търговският закон позволява мажоритарният пакет акции да остане в клуба

Спорт

Хиндлиян: Търговският закон позволява мажоритарният пакет акции да остане в клуба

Хиндлиян: Търговският закон позволява мажоритарният пакет акции да остане в клуба - Tribune.bg
Снимка:

Божков е имал пренебрежително отношение към привържениците и е отказвал срещи с тях

Търговският закон позволява мажоритарният пакет акции да остане в клуба. Това заяви пред NOVA телевизия шефът на НКП Левски Степан Хиндлиян. Той призна, че Васил Божков е имал пренебрежително отношение към привържениците и е отказвал срещи с тях.

„Със сигурност едно е категорично – този театър и с участието на авторитетен журналист доказа тезата на една част от феновете – клубът е част от едни политически и икономически интереси, от разни кръгове, които имат интерес от това нещо – това, което се случи вчера, е потвърждение на тази теза. Г-н Божков една година имаше пренебрежително отношение към нас, когато облаците се сгъстиха ни каза в прав текст „Няма лотария, няма публика“, ако излезете на протест, аз ще ви подкрепя“, започна той.

„Аз отказвам публиката на Левски да бъде част от подобни действия. Ние се видяхме с Борисов, който в типичния си стил ме посрещна с „Ти сега ще ме плашиш с протести ли?“. Впоследствие Божков ме нарече „подлога“. Вероятно като човек с много пари и голямо влияние не е свикнал да му се отказва. Нека не говорим за това. Важното е какво се случва с Левски от тук нататък. Имаше опит привърженици на Левски да бъдат използвани за друго – имаше такъв опит, но той бе несуетен, след което се стигна до персонална пропагандна атака, насочена срещу мен“.

„Очевидно, този модел е изчерпан – има вариант за излизане, за да се скъса с този модел, търговският закон позволява мажоритарният пакет акции да остане в клуба. Останалите акционери да свикат едно общо събрание и да изберат Надзорен и Управителен съвет, които да намерят спонсори по естествен начин. Левски, когато играе, когато се менажира, може да бъде огромна притегателна сила. Общността ще се мобилизира – договорът за телевизионни права, Левски може да генерира огромен капитал от тях, защото ако условно се правят 50 млн. лв от телевизионни права, аз съм сигурен, че 70% се генерират от Левски. Има много въпросителни, но живеем в такава държава. Това е чистата схема, който и от двамата (б.р; - Божков или Борисов), да направят така, че акциите да останат в клуба“, завърши Хиндлиян.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети