Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Василев "увисна" по любимия си казус с БФС

Спорт

Министър Василев "увисна" по любимия си казус с БФС

Министър Василев увисна по любимия си казус с БФС - Tribune.bg

Вижте подробности

Министър Руди, или Радостин Василев, увисна сериозно по любимия си казус с БФС. Защото с това той се занимава вече 4 месеца. Димитър Бербатов му виси в офиса. Мина през НДК, за да провери дали всичко е наред за сбирката, наречена конгрес. Федерация в кабинета му не влиза, но за фуболната опозиция той е отворен по всяко време.

В един момент министър Руди реши да отправи залп към БФС и веднъж завинаги да ликвидира омразния Борислав Михайлов. От личния си профил във фейсбук даде ултиматум на БФС да представи в министерството бюджета си за 2022 година в срок до 25 май на хартиен и електронен носител. А за да бъде приет той, футболната централа трябва да е провела преди тази дата свой конгрес или Общо събрание. Точно както от месец насам предвиждаха Димитър Бербатов и Георги Градев, пише NOVSPORT.

Защото вече бяха бронирани. Търговският регистър отказа да впише покана за общо събрание на 20 май, за да бъде приет бюджетът. Причината - Петър Величков, дясната ръка на Бербатов не бил поканен правилно на Изпълком. В тази институция явно не важат регистрирани телефони и електронни пощи. Защото Величков избира тактиката да се крие. То не бил братът му близнак, съпругата. И този човек изчезна от картата на България, въпреки че постоянно е до Бербатов. Ситуацията изглежда непробиваема. Защото лицата по вписванията и преди са правили услуги на екипа на Бербатов. И заради това министър Руди реши да се изрепчи мощно.

Но няколко часа по-късно ситуацията се обърна на 180 градуса и в Търговския регистър бе вписана поканата на БФС до клубовете за Общо събрание/конгрес на 20 май. И автоматично заплахата на Руди да вземе лиценза на футболната централа увисна във въздуха… Стана ясно, че схемата им с Бербатов се е провалила и заговорът срещу сегашното ръководство не успя. 

И тук възниква въпросът нормално ли е министърът на младежта и спорта да взима едната страна в спора за БФС и да действа в синхрон с опозицията на Боби Михайлов? Отговорът е, че това е противозаконно и неетично. В крайна сметка най-вероятно на този конгрес БФС ще приеме своя бюджет и министър Василев (ако е на поста дотогава) няма да може да вземе лиценза, както се заканваше. 100-те клуба на Бербатов ще бъдат окончателно изключени и той едва ли оттук нататък ще има някакъв шанс да се пребори за президентския пост…Отчитайки всичко това, май най-добре е Митко и Руди да се хванат за ръка и да си ходят заедно…

И след всичко случило се, все пак има и добра новина за Руди. Ако беше тръгнал с измама да взима лиценза на БФС, със сигурност щяхме да бъдем санкционирани от ФИФА и УЕФА с изваждане от международните състезания. И тогава футболните феновете щяха бързо да го пометат…

Защото те не са като тези в Спортната палата, които можеш да ги оставиш без пари, но те си траят. Да не нарушат спокойствието на "истинския собственик".


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема