Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Василев "увисна" по любимия си казус с БФС

Спорт

Министър Василев "увисна" по любимия си казус с БФС

Министър Василев увисна по любимия си казус с БФС - Tribune.bg

Вижте подробности

Министър Руди, или Радостин Василев, увисна сериозно по любимия си казус с БФС. Защото с това той се занимава вече 4 месеца. Димитър Бербатов му виси в офиса. Мина през НДК, за да провери дали всичко е наред за сбирката, наречена конгрес. Федерация в кабинета му не влиза, но за фуболната опозиция той е отворен по всяко време.

В един момент министър Руди реши да отправи залп към БФС и веднъж завинаги да ликвидира омразния Борислав Михайлов. От личния си профил във фейсбук даде ултиматум на БФС да представи в министерството бюджета си за 2022 година в срок до 25 май на хартиен и електронен носител. А за да бъде приет той, футболната централа трябва да е провела преди тази дата свой конгрес или Общо събрание. Точно както от месец насам предвиждаха Димитър Бербатов и Георги Градев, пише NOVSPORT.

Защото вече бяха бронирани. Търговският регистър отказа да впише покана за общо събрание на 20 май, за да бъде приет бюджетът. Причината - Петър Величков, дясната ръка на Бербатов не бил поканен правилно на Изпълком. В тази институция явно не важат регистрирани телефони и електронни пощи. Защото Величков избира тактиката да се крие. То не бил братът му близнак, съпругата. И този човек изчезна от картата на България, въпреки че постоянно е до Бербатов. Ситуацията изглежда непробиваема. Защото лицата по вписванията и преди са правили услуги на екипа на Бербатов. И заради това министър Руди реши да се изрепчи мощно.

Но няколко часа по-късно ситуацията се обърна на 180 градуса и в Търговския регистър бе вписана поканата на БФС до клубовете за Общо събрание/конгрес на 20 май. И автоматично заплахата на Руди да вземе лиценза на футболната централа увисна във въздуха… Стана ясно, че схемата им с Бербатов се е провалила и заговорът срещу сегашното ръководство не успя. 

И тук възниква въпросът нормално ли е министърът на младежта и спорта да взима едната страна в спора за БФС и да действа в синхрон с опозицията на Боби Михайлов? Отговорът е, че това е противозаконно и неетично. В крайна сметка най-вероятно на този конгрес БФС ще приеме своя бюджет и министър Василев (ако е на поста дотогава) няма да може да вземе лиценза, както се заканваше. 100-те клуба на Бербатов ще бъдат окончателно изключени и той едва ли оттук нататък ще има някакъв шанс да се пребори за президентския пост…Отчитайки всичко това, май най-добре е Митко и Руди да се хванат за ръка и да си ходят заедно…

И след всичко случило се, все пак има и добра новина за Руди. Ако беше тръгнал с измама да взима лиценза на БФС, със сигурност щяхме да бъдем санкционирани от ФИФА и УЕФА с изваждане от международните състезания. И тогава футболните феновете щяха бързо да го пометат…

Защото те не са като тези в Спортната палата, които можеш да ги оставиш без пари, но те си траят. Да не нарушат спокойствието на "истинския собственик".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати