Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ВИСША ЛИГА: Ливърпул с шампионски обрат в последните секунди

Спорт

ВИСША ЛИГА: Ливърпул с шампионски обрат в последните секунди

ВИСША ЛИГА: Ливърпул с шампионски обрат в последните секунди - Tribune.bg
Снимка:

Късна драма в Бирмингам донесе загуба на Астън Вила

Астън Вила бе на секунди от това да нанесе първа загуба на Ливърпул във Висшата лига и да поднесе сензацията на кръга, но борбените играчи на Юрген Клоп успяха за пореден път да покажат класа и характер, за да стигнат до късен обрат с 2:1 като гости.

Вила поведе в 21-ата минута с гол на Трезеге, а изравнителното попадение падна в 87-ата и бе дело на Андрю Робъртсън след асистенция на Мане. В добавеното време Садио Мане се разписа и донесе десета победа за Ливърпул през сезона в първенството.

Бирмингамци започнаха по-добре двубоя на „Вила Парк“, като още в първата минута създадоха опасност пред вратата на гостите.

За тях пък Мане пропусна да отбележи с глава в 15-ата, а минута по-късно Салах не се възползва от добро подаване на Ван Дайк и стреля в обсега на вратаря.

В 21-ата минута Макгин центрира от фаул, Трезеге бе оставен непокрит и преодоля лесно Алисон, засичайки в движение топката. Ситуацията бе прегледана с ВАР заради съмнения за засада, но попадението бе зачетено.

В 29-ата гол на Фирмино бе отменен заради засада, а повторенията показаха, че бразилецът е в чиста позиция и само ръката му е в положение на засада.

В началото на второто полувреме Вайналдум и Мане имаха шансове да изравнят, но не показаха нужната точност, а в 54-ата Хендерсън завърши опасна атака на мърсисайдци със слаб пас.

Влезлият като резерва Ориги пробва удар от малък ъгъл в 70-ата, но топката мина над целта, а две по-късно Мане шутира неточно от границата на пеналта.

В 78-ата домакините направиха опасна атака, която обаче завърши с изчистване на Ван Дайк от голлинията.

Офанзивата на гостите даде резултат в 87-ата минута, когато след центриране на Мане Робъртсън засече точно с глава на далечната греда за 1:1.

Драмата стана пълна в добавеното време, когато Мане реализира с глава след корнер изпълнен от Трент Александър-Арнолд.

Така Ливърпул остава лидер в класирането с 31 точки, докато Астън Вила е 16-и с 11 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети