Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Банева: Хибридна война по Коледа и Нова година – тогава няма трезвен руснак

Закон и ред

Банева: Хибридна война по Коледа и Нова година – тогава няма трезвен руснак

Снимка:

Въпреки експертизата отрича за водените разговори от килията

Воденето на хибридна война между Коледа и Нова година било внушение и лъжа, тъй като тогава нямало трезвен руснак. Това обяви Евгения Банева и заяви, че е обявена за предварително виновна.

Коментарите ѝ са по повод разкритието на зам.-главния прокурор Иван Гешев от преди месец, с което той обяви, че Николай Банев се е свързал по мобилен телефон с руски лобисти от килията си.

Банева отрече и това да е водила комуникация със съпруга си и с децата си, докато е в ареста. Подчерта, че на няколко пъти килията ѝ била подложена на „пълен тараш“ и нищо не е открито.

„Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде намерено, да е било намерено. Иначе всички останали внушения намирам за абсолютна лъжа“, беше категорична Банева.

От своя страна прокурорът Мария Дойчева подчерта, че има неоспорими доказателства, че Банева е имала връзка с външния свят. Тя посочи и че по закон обвиняемите лица нямат задължение да говорят истината и Банева се възползва от това.

 „Съдебно-компютърната експертиза е безусловен факт, нейните съобщенията с мъжа ѝ също, разговорите с децата също, разговорите с представителите на руската страна също“, заяви Дойчева.

Банева се оплака и от условията в ареста и заяви, че ще е интересно да води кампанията си за европейските избори от килията. Прокуратурата обяви, че няма да ѝ пречи, ако реши да води кампанията си, но кандидатирането ѝ за евровота, не означава автоматично да бъде освободена.

Днес съдът гледа мярката за неотклонение на Банева. Тя и съпругът ѝ са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Обвинена за участие в бандата получи  и майката на Николай Банев.  


Коментари (1)

Роси Ха-Ха много ги разбираш, отивай си на мястото в затвора
13.02.2019 16:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив