Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Данаил Кирилов: Миталов е нарушил служебните си задължения, като е пуснал Николай Малинов извън страната

Закон и ред

Данаил Кирилов: Миталов е нарушил служебните си задължения, като е пуснал Николай Малинов извън страната

Снимка:

Министърът на правосъдието допълни предложението си за освобождаване на съдия с „черен печат“ от САЩ заради корупция

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов депозира във ВСС допълнение към предложението си за освобождаване от длъжност на съдия Андон Миталов, съобщиха от Министерството на правосъдието.

С това той изпълни указанията на членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да допълни предложението си до тях. Допълнението идва след задълбочен анализ на предоставените от Инспектората към ВСС материали по извършена от него проверка на действията на съдията от Специализирания наказателен съд.

Основанията за отправяне на предложението за отстраняване на магистрата са, че разрешавайки на обвиняемия Николай Малинов да напусне страната си, е извършил тежко нарушение на служебните си задължения, с което е накърнил престижа на съдебната власт. Става дума за умишлено нарушаване на служебни задължения, които изискват при постановяване на актовете си съдията да се основава на закона и събраните по делото доказателства, както и да изпълнява функциите си съобразно закона.

САЩ обявиха, че налагат забрана на съдия Андон Миталов да влиза в страната заради корупция. Досега той не е коментирал темата, като в разгара на скандала излезе в болничен. На 11 февруари се върна на работа.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема