Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Джок Полфрийман остава в Бусманци до решението на съда по казуса

Закон и ред

Джок Полфрийман остава в Бусманци до решението на съда по казуса

Джок Полфрийман остава в Бусманци до решението на съда по казуса - Tribune.bg
Снимка:

Австралиецът чакаше документи в центъра за временно настаняване на чужденци

Австралиецът Джок Полфрийман ще остане в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци до решението на съда. В момента искането за възобновяване на делото, което направи главният прокурор Сотир Цацаров, се намира във Върховния касационен съд. Полфрийман беше настанен в Бусманци, след като беше пуснат от затвора предсрочно. Очакваше се той да остане в центъра до издаването на документи за самоличност.

Новината съобщи заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов, като обясни, че друга причина за оставането на Полфрийман в центъра е неговата персонална безопасност.

До сряда вечерта в МВР не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на центъра за временно настаняване на чужденци.

Дори при напускането на затвора, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора, заяви заместник-правосъдният министър Николай Проданов. Според него съдебният състав, който пусна Полфрийман предсрочно, е бил подведен за завършеното от него дистанционно висше образование. Този факт не се доказвал с никакви документи, само с електронна справка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати