Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Делото „Иванчева” съчета политически и олигархични интереси

Закон и ред

Гешев: Делото „Иванчева” съчета политически и олигархични интереси

Гешев: Делото Иванчева съчета политически и олигархични интереси - Tribune.bg
Снимка:

Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия, каза заместникът на главния прокурор

„Делото срещу Иванчева го направиха важно интересите, които седят зад него. Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни интереси. И така се получи едно голямо кълбо от интереси, което превърна това дело в толкова интересно и толкова медийно”. Това заяви в ефира на NOVA телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Преди дни Специализираният наказателен съд осъди бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева на 20 години затвор, заместничката ѝ Биляна Петрова на 15,а Петко Дюлгеров на 12.
Гешев поясни, че все още не са ясни мотивите на съда. Затова не се знаело и за какво точно Иванчева, Петрова и предшественикът ѝ на поста в столичния квартал Дюлгеров са признати за виновни – дали за искане или за получаване на подкуп.

„В залог на това дело се превърна оценяването на Специализираната прокуратура. Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията, обикновен криминален случай, който скоро вероятно няма да се повтори, защото е направен много елементарно и никой не взима пари по този начин”, каза още Гешев.

Той бе категоричен, че това, че в хода на делото Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания, не е учудващо. „Традиция” било и подсъдими да твърдят, че са свидетелствали под натиск, както постъпи и Дюлгеров.

Гешев коментира и темата с арестите на телефонни измамници. В четвъртък беше разбита една от най-големите, по думите на прокуратурата, групи за „ало” измами. Паралелни акции се проведоха в Горна Оряховица, София и Румъния. Заместник-главният прокурор каза, че обвинения са повдигнати на 11 от арестуваните 30 души и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети