Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата пусна части от докладната, намерена при разследването за шпионаж

Закон и ред

Прокуратурата пусна части от докладната, намерена при разследването за шпионаж

Снимка:

По случая е обвинен председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов

Прокуратурата показа част от доказателствата по разследването за шпионаж в полза ва руската федерация, по което обвинение получи председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов. Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи, обясняват от държавното обвинение. Преди дни стана ясно, че са били претърсени над 11 адреса, иззети са били множество документи, компютри, телефони.

От прокуратурата допълват, че е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия.

Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“, пише в съобщението. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд, допълват от прокуратурата.

Документите, които показа прокуратурата, може да видите тук.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив