Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: 50 лева за Великден – да имат бабите за кето козунака на Линда

Мнения

„Дневник за властта“: 50 лева за Великден – да имат бабите за кето козунака на Линда

Дневник за властта: 50 лева за Великден – да имат бабите за кето козунака на Линда - Tribune.bg

100 дни – 100 лъжи

По случай 100-тния ми ден като prime minister Диана реши да започваме отсега с предизборната обиколка, че всички ми викат, че май щяло да има избори. То това не е като разговор с американския президент – за седем-осем секунди да свършиме.  То слизаме от колите, ходиме пеша, идват разни хора – кой му скъп бил тока,  кой доматите му били по 7 лева, па един даже дойде да ми каже, че моите хора в новото ББР били организирана престъпна група. Накрая не издържах – на един дето ми викаше, че нямал пари за бензин му викам „Ми ходи пеш, бе!“

И така, за един ден предизборна кампания ми заминаха поне 100 дни лъжи.  А утре е първи април… Ще се консултираме с вицепремиера по лъжите – тя нали е политик с опит!

Слави ми е писал смс: Бе, Кириле, дай тея твоите срещи с Байдън да ги излъчваме по 7/8 ТВ, говорил съм с Херо, че за Американското посолство ще го излъчваме безплатно.

Ха-ха. Много смешно, че ме кара да ревнувам Херо, ама ще види БНБ през крив макарон. Ха-ха.  Както казах – няма ваши, няма наши хора в ББР, в БНБ, в БТВ, в БНТ…. Само наши!

Идва един дядо в Сандански, на годините на Байдън така - аз тамън да кажа за огромната ми победа и той като взе да ми говори, че му фалирали магазинчето заради непосилни данъци. Викам ми дай ще звънна ей сега на НАП, ще оправим нещата. Звъня, ма Спецов не вдига. Звъня на Асен – в банята бил.

И му викам на човека: Ма виж сега – тя и жена ми трябва 300 торти да направи да плати 1200 лева данъци… Той сега в Сандански откъде ще знае, че любимата ми торта с бадеми, кашу, мед и кето фъстъчен тахан само струва 104 лева и 19 стотинки.

Съпругата на Петков започна с козунаците – безглутенов за 50 лева

Линда пък между тортите дала интервю за някакво женско списание. Дето и Мата Хари беше дала. Ма то тя на всички дава…

Казала жена ми, че съм се прибирал в 2 часа посреднощ и ме виждали с децата само сутрин докато си правя сутрешния тоалет за по 10 минути… Някой ще рече, че не съм суетен така!

Звъня на татко ми Петко, аз даже не смея да щипна Ленчето без да го питам и му викам: Бе, тука ме питат на пазара доматът плод ли бил или зеленчук? Какво да кажа… Той ми вика: Използвай жокера „Помощ от публиката“. Още не съм затворил и Диана ме е хванала вече за ръкава и ме дърпа между щандовете с пиперки и арпаджик, да ме видят хората.

И тъкмо да кажа за 50-те лева за Великден на бабите, че да имат за кето козунак и ме задърпа някоя от моите бабети в обратната посока.  Бабет го измислихме с Асен като гальовно обръщение за властна жена след 50. Като cougar, ма на български. Щото нали на Ленчето ѝ викам baby, пък на Корни babet.

Звънял ми Бербо на пожар, аз нали му казах да нападат БФС, че като арестуваме който си искаме вече к‘во му пука. Плюс това сме много задължени на Гришата –даже оня ден една чистачка му минала с метлата път и Руди Версачето веднага я уволнил – да се знае кой е шефът. Ха-ха.

Тя Лена като по-умна им каза картофи да хвърлят, те киви взели. Футболисти, какво да ги правиш. То и моят адаш как се съблече по сутиен оная вечер – гледахме го с Деница в Министерски съвет. А тя ме погледна като кошута и каза: Просто Киро!

Тъкмо се замечтах и идва един младеж и ме пита на центъра „Ще даваме ли оръжие на Украйна“. Ма аз да не съм вчерашен, викам му: Виж сега, много е важна куролацията ни със Северна Македония. Тука тамън за Деня нa Кирил* ще ги пускаме, че ми е важно.

Та, чакайте да ви разкажа какво му казах на the boss…Първо му викам  за icebreaking: Ти знаеш ли, че президентът на Руанда гледа българска телевизия заради мене?

После направо по същество му викам много категорично: Бориме се с корулацията между мафията и държавата, ама хората от вихрушката на Путин не искат санкции – и Корнелия.

И накрая щото взе да ми свършва времето викам: Викам да кажа, че Gemcorp ти ми ги пращаш, а не Гришо от Хасково по полов път, а? То няма кой да проверява толко много в Google.

Айде, много здраве на Опра Уинфри!

Е, той Джо не ми вика като Урсула „Кириле“, ма поне не ме занимава и с данъци и сметки като тукашните пенсионери. Ех, кога ще ги стигнеме американците…

Про100 Киро

*Ден на светите братя Кирил и Методий – 24-ти май

 

Дневник на властта: Май са ме направили Prime Minister

Дневник за властта: Мораториум на мораториума

Дневник за властта: Петкосертовщината като синдром за нездравост

Дневник за властта: Куролация, КСНС, карантина

Дневник за властта: Като няма хляб, яжте кето пасти

Дневник за властта: Кабинетът отиде на кино!

Дневник за властта: То от един път македонец не се става!

Дневник за властта: Анализи, арести, анализи

Дневник за властта: Google разкри mafiqta

Дневник за властта: Как ще ги стигнем руандийците?

Дневник за властта: Взе да дрънчи на военна операция

Дневник за властта: Продължаваме промяната… пеша

Дневник за властта: Всичко върви по oil* и олио

Дневник за властта: Про100 Киро Фишек – Никой не е над закона, освен аз!

 


Топ новини

виж още
Актуална тема