Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Слави купува ефир в TV1, не „Евроком”

Мрежата

Слави купува ефир в TV1, не „Евроком”

Снимка:

Шоуменът с политически амбиции искал закритата BiT, но преговорите с братята Пламен и Румен Вълневи се провалили

Дълго тиражираните слухове, че Слави Трифонов ще купува телевизия „Евроком”, се оказаха само слухове. Източник на Lupa.bg сподели, че шоуменът с политически амбиции няма намерение да придобива цяла телевизия, а само пакет ефирно време в малко известната TV1, собственост на неговия приятел Румен Ковачев.

Според непотвърдена информация двамата вече са разговаряли, но няма данни да са постигнали конкретна договорка.

Причината Трифонов да не посегне към цяла телевизионен канал, а само към порция от ефира, е повече от прозаична – липсата на достатъчно финанси. Слави се отказал да придобие „Евроком“ заради огромната цена, поискана му за собствеността ѝ - 12 милиона евро.

На този фон сериозната инвестиция за придобиването на телевизия ще е изключително трудна за възвръщане, което прави вариантът непривлекателен.

Много по-изгодно за Слави Трифонов е да закупи в дългосрочен план ефирно време в действаща телевизия, в която да развие свое шоу с политически нюанси плюс няколко проекта със социална насоченост, които да са трамплин за политическата му формация. Партията на Трифонов най-вероятно ще се казва „Промени тази държава”, а не „Няма такава държава“.

Според нашите източници преди да оповести публично намерението си за собствен медиен и политически проект, Слави Трифонов се хвърлил в дълбокото с оферта и към братята Пламен и Румен Вълневи. Бизнесмените от Чикаго са собственици на затворилата врати BiT, която шоуменът смятал за удобен вариант за осъществяване на намеренията си.

До купуване на телевизията обаче не се стигнало, тъй като двете страни не постигнали консенсус за цената.

Така Дългия и екипът му опрели до варианта да поберат идеите си в пакет от 6-7 часа ефирно време в TV1, вместо да се влагат милиони в цяла телевизия. Хубавото е, че медията на Румен Ковачев, който е снимал всичките концерти на Дългия, разполага с отлично кабелно и сателитно покритие в цяла България. За капак кабеларката има договори както с големите оператори, така и с разпространителите на сигнал в най-малките населени места, което отваря възможност за достигане до огромна аудитория.

Което е най-важно за Слави и мечтата му да „промени тази държава”.

Трифонов няма да разчита само на „телевизора“, а и на интернет. Въпрос на най-близко бъдеще е да заработят онлайн платформи в социалните мрежи, които да излъчват на живо шоуто на Слави Трифонов. То ще върви паралелно и по кабеларката TV1.  

 

 


Коментари (4)

анонимен Слави първо промени МВР Цветанов направи тази институция бездийстваща.Всеки може да нарани полицай ,но полицая няма права.Има и аз не знам колко синдиката в МВР благодарение на ЦЦ.Има и три вида служители в МВР по ЗМР по кодекса на труда и държавни служители.Правилото е разделяй и владей,Това е което прави герб непрекъснато,направи го с всички партии.
11.08.2019 13:08 / Отговор
Един Българин Трудно начинание. След 30 години напасване и нагаждане системата е регулирана в услуга на власт имащите.Пожелавам на г-н Трифонов много крепко здраве и много здрав дух и психика ,защото звярът плячката си не дава без да се лее кръв.
15.09.2019 21:18 / Отговор
слави е мухльо Мани го тоя гологлав плъх.
15.09.2019 21:58 / Отговор
http://coronavirus.eti.pw http://coronavirus.eti.pw
23.04.2020 15:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още