Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков: БСП си редят евролистата по сводката на МВР

Политика

Андрей Новаков: БСП си редят евролистата по сводката на МВР

Андрей Новаков: БСП си редят евролистата по сводката на МВР - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ са единствените, които имат стандарт по отношение на морала

„В БСП имам чувството, че са изкарали евролистата си от сводките на МВР за престъпленията. Ако стандартът им е това с водача на листата, можем да очакваме назад същото.“ Така евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков коментира водещото име в листата на БСП – Елена Йончева, която е обвиняема за пране на пари в особено големи размери. Евродепутатът Андрей Новаков е поставен под номер 3 в листата за евроизборите.

Той коментира скандала с апартаментите, купувани от политици. „Тук може да се види една от качествените разлики, която има ГЕРБ, в сравнение с всички останали – това са стандартите на морала. Когато има дори съмнение, тук не се казва, че има проблем със закона, веднага са направени категорични постъпки, за да се върне доверието на хората. Никой друг в България не прави така“, категоричен беше той.

По думите му са дадени всички нужни обяснения и са предприети необходимите стъпки в създалата се ситуация.

„Това не е проблем на ГЕРБ. Има дълъг списък с имена на хора, на които биха могли да се отправят въпроси по отношение на техните покупки. Единствените, които подадоха оставки, в знак на морала, бяха тези от ГЕРБ. Ако си разменил два апартамента, за да си купиш един, си подаваш оставката, а в същото време, ако си приватизирал „Техноимпекс“ – ти се седиш на работа и няма проблем. Ако си казал по телевизията, че водата в София е отровна –няма проблем, ти си оставаш в партията. Ако са те обвинили в чудовищни престъпления, няма проблем – даже могат да те направят водач на листата. Единствените, които имат стандарт по отношение на морала сме ние“, каза Новаков.

ГЕРБ няма да претърпи загуба от привърженици след скандала, смята той. „Само фактите имат значение. Единствените, които могат да работят с факти и числа, сме ние. Всичко, което чувам от нашите опоненти е в сферата на научната фантастика. Имат блянове, нямат ясна представа какво ще правят в Европейския парламент“, допълни евродепутатът.

„Ние ще работим за поне осем членове на ЕП от нашето обединение със СДС. Считам, че е напълно постижимо да се преборим“, категоричен беше той.

Евродепутатът коментира и развитието на проблема с приемането на пакета "Мобилност", предизвикал масово недоволство и протести от страна на българските превозвачи.

„Направих толкова, че да съберем необходимия брой подписи за сваляне на точката от дневния ред. Всичко бяхме направили, така че с този пакет да се приключи окончателно - не ни достигнаха два гласа. Почувствах се много зле, това беше удар по нас. Сега предстои много тежка седмица. Във вторник ще съм част от Комисията по транспорт, която отново ще разгледа пакета. Четири пъти дотук успяваме да блокираме разглеждането на този пакет, надявам се и този път да устоим“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати