Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Христова: Скандалът на БСП е удар срещу здравите устои на обществото

Политика

Антоанета Христова: Скандалът на БСП е удар срещу здравите устои на обществото

Антоанета Христова: Скандалът на БСП е удар срещу здравите устои на обществото - Tribune.bg
Снимка:

С тази постъпката ще изгонят хората към "Терминал 2" и от изборите

„Ефектът от този скандал, от гледна точка на здравината на обществото, на смисъл, е абсолютен удар срещу здравите устои на обществото. Казусът не може да бъде прочетен като битка за справедливост, беше превърнат в политически удар. Системата не предполага откриване на истината, ако не се отиде при институция, ако няма източник.“ Така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира пред NOVA скандала, създаден от Елена Йончева и твърденията ѝ, че министърът на културата Боил Банов е бил в нарушения покрай строежа на Ларгото.

„Огромна част от хората са отвратени от това, което виждат, защото са залети от негативизъм и не знаят какво се случва. Някои от тях няма да отидат да гласуват, а други директно ще отидат на "Терминал 2“, допълни Христова.

„Това, което наблюдаваме, е страшно разделение на обществото между привържениците на ГЕРБ и БСП. Това разделение си има лица. Даже да не ги назовавам, те са ясни. Основата на това разделение слага пътечка към националсоциализма и това е най-страшното, което може да ни се случи“, каза тя и допълни, че става въпрос за лица от опозицията и за институции, които играят ролята на опозиция.

Политическият психолог беше категорична, че не може да се направи прочит на събитията, като на битка за справедливост, а се говори за политика.

Има едни хора, които използват положението си и работят, заобикаляйки институциите. Има процес на деинституализация. Да се втълпи усещането за корупция, да не знаят на кого да вярват и да се доверяват на извън институционалните отношения", коментира политологът Страхил Делийски по повод факта, че Елена Йончева пренебрегна прокуратурата, не подаде сигналиа си, а първо излезе да го обяви пред журналистите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Мунчо На тази главата не й е здрава! Отвътрте. Проядена е. От зелен еврочервей.
02.02.2019 15:47 / Отговор
Боил Искариотски Не миришат Тони, нали? Още от Ларгото е те така!
02.02.2019 16:07 / Отговор
Фриц Клингенберг Има процес на деинституализация. Да, има България! Когато начело й е Голямата тиква прочел единствено "Винету". В шести клас. И когато публичната власт и управление са пълни с калинки, малинки, блондинки или просто застаряващи дами с немного секси очила, демонстриращи скудоумие от позицията на ... феодални старчета. И сега ... олеле, мале ... идат нацистите, ма кат ядохме кифтетата ... И церемониално си чакам ключовете и от София, България, Балканите ... другарко Христова! Пък после ще видим. Дали ще е Народен ... или Нюрнбергски!
02.02.2019 16:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети