Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов каза кога ще има мажоритарен вот – когато ГЕРБ изчезнат от политиката

Политика

Трифонов каза кога ще има мажоритарен вот – когато ГЕРБ изчезнат от политиката

Трифонов каза кога ще има мажоритарен вот – когато ГЕРБ изчезнат от политиката - Tribune.bg
Снимка:

Вчера – в първия си ден в парламента, партията би отбой по отношение на основното искане, с което влезе в политиката – въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура

Карантинираният вече 2 седмици лидер на ИТН Слави Трифонов дистанционно коментира скандала с мажоритарните избори във Фейсбук.

Заден ход: Тошко Йорданов съобщи, че ИТН иска мажоритарно гласуване, но не сега

А какво стана с мажоритарните избори?

„Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна.И защо сега?“, попита Трифонов, за чиято формация темата в момента не е на дневен ред.

Той пита защо ГЕРБ не са приели мажоритарната система преди близо 5 години, когато имали властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелали избирателната система да бъде мажоритарна.

„Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци? Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката. Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго“, подчертава Трифонов.
Според собствената му оценка, за да се въведе мажоритарна избирателна система се изисквал сигурен парламент, защото било необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни района на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси.

„И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот. И при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия „Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си“, прави далечни планове в бъдеще време за парламент без ГЕРБ Трифонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (45)

Тартаковер Много правилно. Но трудно за осмисляне от сварени на каша мозъци. А такива са повечето коментиращи в този клозетен сайт. След малко ще го докажат.
16.04.2021 11:14 / Отговор
Софроний Тъп болшевик си бе си бе, Тараторчо. Тъп като истинска антична брадва.
16.04.2021 11:19
коментар Здрасти другарю таратаковере!!!!!
16.04.2021 11:28
Таракане, Чалгаря да каже какви са им плановете, какво смятат да правят с здравната, финансовата,и социалната грижа, за ГЕРБ е ясно че ще пее каквото и Фатмакът-Фигурант? Странно, как смята да "измете" гласовете на 840 хиляди избиратели!
16.04.2021 11:35
ТРИФОНОВ ИЗЧЕЗВА..... БАВНО..... БАВНО.... .
НЯМА ДА ДОЖИВЕЕ........ БЪЛГАРИТЕ ДА ИЗЧЕЗНАТ........
СМЪРТ НА ЧАЛГАТА...!!!
16.04.2021 11:52
Цар Плъх Цар Плъх – не влиза в парламента, цар Плъх не говори с медии, цар Плъх живее в джипка, заобиколен от малки плъхчета-клакьори, които не допускат да му се задават въпроси извън неговия балон – свързан основно с некачествен асфалт, некачествени пътища, мантинели, пънове и краварници... Цар Плъх заплашва от дупката си без да излиза на светло, цар Плъх не води предизборни дебати, цар Плъх е толкова уплашен, че дори не може да подаде оставката си лично. Цар Плъх, когато е изкаран от сенчестата си дупка на чекмеджета с евро и на криминалните си зависимости, вече не е цар, а само плъх, който се крие зад гърба на малките си плъхчета. Логичният завършек на управлението на цар Плъх е неговото позорно бягство от държавността и отговорността на държавник. Цар Плъх пръв напусна потъващия си кораб и се оттегли в „отпуск“, заплювайки институцията на Народното събрание. Цар плъх, не е вече цар, дори не е и жив плъх.
16.04.2021 11:54
Покажи всички
Софроний Що се крие и лъб=бе , че е болен гнусен чалгар? Нали беше обикновено грипче? Нека да си припомним какво публикуваше с удоволствия чалгарят Сл.Трифонов.

Отворено писмо-покана от
д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов, д-р Антония Първанова
Уважаеми колеги,
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция.
16.04.2021 11:18 / Отговор
Гнус! Мутро учиндолска, внимавай кой кога ще изчезне!
16.04.2021 13:26
ГРОЗНИКЪТ-ТРИФОНОВ...... ВСЯКА ЖЕНА СЕ ОТВРАЩАВА ОТ НЕГО....... .
СЛЕД КАТО УНИЩОЖИ СДС.......
СЕГА ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИ ГЕРБ.....
.... Т. Е. ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ,........
16.04.2021 13:30
По мутренски! Учиндолецът внесе искане за референдум при управлението на ГЕРБ (тогава що не беше токсична???). Борисов и ГЕРБ му отпуснаха милиони да си проведе национален референдум! И сега, като трябва да си изпълни искането и това на 2.5 млн българи, се изхлузва по най-отвратителния начин!
16.04.2021 15:24
Гфгс Чалгаря на републиката, хич не се крие, а Фатмака Мунчо не го пуска от каишката.
17.04.2021 01:03
Гнусен лъжец е Чалгарят! Дългият ЛЪЖЕ! ГЕРБ внесоха проект за мажоритарни избори през 2017 г.! Други не го приеха.
Сега явно под пРезидентски натиск се отказва тотално и си търси токсични псевдоаргументи!
16.04.2021 11:25 / Отговор
Маги Къде живее тоя изрод? Някой знае ли? И да каже на зъблестата си сестра, изчадие адово, да внимава с милионите, а на комунистката Здравка ще й кажем какво представлява сина й лично!
16.04.2021 12:51
до СС - Слави Сатаната, куцащият народен измамник Ето, как щяха да са резултатите на 04-04-2021:

ПРИ 240 МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ ИЗБРАН МАЖОРИТАРНО :
ГЕРБ-СДС – 187 мандата или депутати
Демократична България – 28 мандата
ДПС – 13 мандата
Има Такъв Народ – 8 мандата
БСП – 4 мандата

или

ПРИ 120 МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ ИЗБРАН МАЖОРИТАРНО:
ГЕРБ-СДС – 94 мандата или депутати
Демократична България – 14 мандата
ДПС – 6 мандата
Има Такъв Народ – 4 мандата
БСП – 2 мандата

СС/Слави Сатаната/ - сламеното човече на Мунчо Фатмака-комунистическия пучМен
17.04.2021 00:50
Да изясним новите политики като за начало. Така ще е. Ако във всяка от варварските партии има някакви единици, влезли там с добри намерения и със заблудата, че някой ги бръсне за слива и ще работят за нещо по-добро на тях постоянно ще им се обяснява, че техните очаквания ще се реализират по-натам. Сега не е момента, има по-важни неща, нека първо да дорасипем правосъдието, да покрадем малко на спокойствие, да свършим други задачи за които са ни платили, после ще станат и вашите хубави работи, които ги искате. С две думи - ще станат, ама друг път.
16.04.2021 11:39 / Отговор
attropo И един ден*цар плъх* налапва отровата и спира да пише и троли лиляво-пембени глупости.
Вижте му лицето и обкръжението на вашия учиндолски мутант - това ви стига.
И още нещо - много преди Борисов чалгаря се движеше из софето в кортеж,подарен му от мутрите.
16.04.2021 13:21 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети