Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Горанов: Изявлението на президента е емоционална реакция

Политика

Владислав Горанов: Изявлението на президента е емоционална реакция

Владислав Горанов: Изявлението на президента е емоционална реакция - Tribune.bg
Снимка:

Не можем да прекратим отношенията между институциите, категоричен е финансовият министър

Вчерашното изявление на държавния глава е емоционална реакция на Румен Радев, заяви в кулоарите на парламента финансовият министър Владислав Горанов. Той посочи, че в Конституцията подобна преценка на българския президент не съществува.

„Личната вражда между двама души не може да наруши рамките на Конституцията и днес дори министър Караниколов участваше в един форум с японски  инвеститори под егидата на българския президент“, категоричен е Горанов.

Помолен да посочи тези двама души, които враждуват, той поясни „единият - гонен, другият пък без доверие“, очевидно с препратка към президента и премиера.

„Ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент. Емоционалните реакции на политика Радев са негово право. Хипотеза -  сваляне на доверие, е лична емоционална реакция“, коментира още финансовият министър.

Според Владислав Горанов президентът и членовете на правителството не могат да прекратят взаимоотношенията между институциите.

Финансист №1 на страната коментира и темата за евентуална негова отговорност за пропуснатите 500 млн. лева такси от хазарта.

 „Ако се установи лична моя вина или компетентност по Закона за хазарта, тази моя отговорност не само, че ще бъде поета, но и тя ще се сведе до друг тип отговорност. Ако съм знаел, не бих го допуснал“, категоричен е финансовият министър.

Владислав Горанов коментира и все по-разрастващия се дебат в обществото за въвеждането на единната европейска валута у нас, в т. ч. и анонса на партия „Воля“ да инициира референдум по този въпрос.

„Знам, че съпротивата срещу въвеждането на еврото ще се развива като драматургия в българското общество от много хора, които искат да попречат да затвърдим геополитическия си избор. Ние ще продължим усилията си да влезем във все по-тясна интеграция с институциите на съюза, за да не сме държава на втора скорост“, категоричен е министър Горанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати