Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Сестрата на Графа – Нора Ампова представя 31 автопортрета в изложба за рождения ѝ ден

Шоу

Сестрата на Графа – Нора Ампова представя 31 автопортрета в изложба за рождения ѝ ден

Снимка:

„1 милиард секунди“ в галерия DOZA

На 25 януари от 19:00 ч. галерия DOZA представя самостоятелната изложба на Нора Ампова „1 милиард секунди“. Един проект-визуализация на натрупания опит, изложба-калейдоскоп, в която по повод 31-вия си рожден ден (горе-долу един милиард секунди), авторката представя пъстра продукция от последните 10 години, окомплектована със серия от 31 автопортрета в дигитална рисунка на видео.

"Един милиард секунди" олицетворява моите 31 години, които навършвам в неделя. По повод този рожден ден направих тези 31 автопортрета на бърз дигитален рисунък. Те са принтирани, но са оригинали - дигитална живопис. Като другата част от изложбата са неща, които рисувах последните 10 години, откакто професионално се занимавам с рисуване и изкуство. Има ретроспективен момент в изложбата", сподели Нора Ампова пред bTV.

В оригиналния формат на изложбата, едновременно цветна панорама и празничен декорq са заложени определени рискове, които стават видими и осезаеми само в подобни ситуации. Създава се специално пространство, нарочна постановка и отношение към визуализирането на личния опит – несигурна зона, която обаче е и големият залог на проекта. В освободен подход с особеното усещане за лично разкриване, се появява рядкосрещан в унеса на арт сцената ни развеселен и щедър жест.

Изложбата на Нора Ампова се открива днес в галерията на ул. „Цар Самуил“ 52 и може да бъде разгледана до 8 февруари.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още