Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. На първа инстанция: 30 години затвор за Северин Красимиров

Закон и ред

На първа инстанция: 30 години затвор за Северин Красимиров

Снимка:

Съдът реши и да плати кръвнина от 450 хил. лв.

Осъдиха Северин Красимиров на 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова в Русе. Присъдата на Окръжния съд в Русе е на първа инстанция. Процесът се води по съкратена процедура, тъй като Северин призна, че е извършил убийството. По този начин той избегна и най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна

21-годишният Северин е с три обвинения - в блудство, изнасилване и умишлено убийство. Съдът реши също, че Красимиров трябва да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната дъщеря обезщетение в общ размер на 450 хил. лв.

По време на процеса обвиненият в бруталното убийство се извини и се разплака. Още с влизането му в залата, неговата майка също се разплака и се свлече на земята, викайки името му. Затова и тя бе изведена от съдебната зала.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Жестокото убийство бе извършено през октомври миналата година. 21-годишният мъж бе успял да избяга в Германия, но бе задържан и екстрадиран у нас. Последва съдебно-медицинската психиатрична експертиза, която установи, че той е вменяем и може да носи отговорност за действията си.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема