Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трима руснаци с обвинения за отравянето на Емилиян Гебрев

Закон и ред

Трима руснаци с обвинения за отравянето на Емилиян Гебрев

Трима руснаци с обвинения за отравянето на Емилиян Гебрев - Tribune.bg
Снимка:

Търсят отровителите с червена бюлетина, имат европейски заповеди за арест

Трима руски граждани са с обвинения за опит за предумишлено убийство на Емилиян Гебрев, сина му Христо и В. Т., директор в „ЕМКО“. Това съобщиха от прокуратурата, която води разследване за опита за умишлено отравяне на тримата през 2015 година.

Тримата руснаци са обвинени за това, че в периода от 28.04.2015 г. до 04.05.2015 г. в гр. София, като съизвършители са направили опит умишлено да умъртвят пострадалите лица по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, като деянието е извършено чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер / ФОС /.

В тази връзка Софийска градска прокуртура е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са обявени в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

На 28.04.2015 г., след вечеря с бизнес партньори в ресторант на хотел в София и силно влошаване на здравословното му състояние, Емилиян Гебрев е приет по спешност във ВМА. Животът му е спасен само благодарение на предприетите спешни действия от лекарските екипи. На 29.04.2015 г., със същите симптоми в болнично заведение е приет В. Т., директор „Производствена дейност“ в ЕМКО ООД. На 04.05.2015 г., във ВМА е приет по спешност и синът на Емилиян Гебрев. И за тримата първоначалните съмнения са за инсулт, като след проведени изследвания и токсикологични анализи на кръвта, се провежда лечение на остро отравяне в резултат на фосфороорганични съединения.

На 01.05.2015 г. е образувано досъдебно производство от Софийска градска прокуратура, за опит за убийство. Според съдебните медици, диагнозата на тримата най-общо може да бъде определена като „остра интоксикация с фосфороорганични съединения“.

На 04.06.2016 г. досъдебното производство е спряно, поради неразкриване на извършителя на престъпленията.

След постъпили нови данни, разследването е възобновено.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети