Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата за фейка на Йончева: Боил Банов не е извършил нарушение!

Закон и ред

Прокуратурата за фейка на Йончева: Боил Банов не е извършил нарушение!

Прокуратурата за фейка на Йончева: Боил Банов не е извършил нарушение! - Tribune.bg
Снимка:

Записът от Елена Йончева може да е бил манипулиран

На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление. Това съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че министърът на културата бе обвинен от БСП и в частност от Елена Йончева във връзка със строежа на Ларгото. Йончева е предала на прокуратурата флашка със записа, който бе пуснат и на пресконференция. Тогава от БСП обвиниха Боил Банов, че е давал указания за фалшифициране на документи, за да се опрости неустойка от 700 000 лв. на фирмата-строител на Ларгото.

Оказва се обаче, че предоставеният запис на прокуратурата е N-ти на брой и не е предоставен оригинала. Така експертите не могат да заявят категорично, че няма манипулация или обработка на записа. Самата Йончева твърди, че е получила записа на диск в пощенската си кутия в НС и след като е направила копие е унищожила диска.

„Ето защо не може да се изключи възможността записът да е бил обект на манипулации преди и след презаписа му на диска, получен в пощенската кутия на Елена Йончева“, посочват от прокуратурата.

Също така снетите обяснения по казуса не съответстват на твърденията в записа. Оказва се, че има противоречие в дадените обяснения от Ангел Ангелов, за когото се смята, че е правил записите.

Той твърди, че Банов е дал указания за фалшифициране на документи за забавянето на строежа през март. От друга страна самият той, като служител в Министерството на културата, още в началото на февруари е съгласувал докладна записка, че изпълнението на СМР е приключило.

Йончева е предоставила и „интервю на таен свидетел“, но не е разкрита самоличността му. Това не позволява да се направи проверка на твърденията му от компетентните органи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети